BIVŠI TRENER PARTIZANA BRUTALNO ISKREN O STANJU U KLUBU: Njegove reči nisu optimistične!
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport

humska 1

BIVŠI TRENER PARTIZANA BRUTALNO ISKREN O STANJU U KLUBU: Njegove reči nisu optimistične!

Otvorio dušu o stanju u voljenom klubu

Objavljeno: 15:56h

Fudbaleri Partizana iza sebe imaju pet uzastopnih poraza što im se dogodilo po prvi put u 21. veku.

Crno-beli su ostai bez dva trofeja, a nedavno je ceh platio Igor Duljaj koji je smenjen.

O situaciji u Humskoj 1 govorio je za "Kurir" bivši igrač i trener Parnog valjka Vladimir Vermezović.

Vladimir Vermezović
Vladimir Vermezovićfoto: Profimedia

- Očigledno je da ta šok terapija sa promenom trenera nije uspela, ali pravo da vam kažem ja ne vidim da će tu bilo šta da se promeni. Treba izdržati ovih 4,5 kola do kraja koliko je ostalo i zadržati to drugo mesto ako je ikako moguće. Ono što je u ovom trenutku potrebno jeste da Nađ napravi neki rez, jer ako se nastavi ovako kako je, mislim da to neće biti dobro - rekao je Vermezović.

Partizan će se do kraja sezone boriti za drugo mesto sa ekipom TSC-a.

- Ima tu dosta teških utakmica do kraja, verovatno će najteža biti sa Radničkim iz Kragujevca u poslednjem kolu. To će verovatno biti utakmica koje će biti ili ne biti i za Partizan i za Radnički. Nije lako biti u Partizanu, treba biti spreman na sve i sve stočki podneti.

Albert Nađ je zamenio smenjenog Duljaja, a evo kako čitavu tu situaciju komentariše popučarni Vermez..

- Ne verujem da bi se tu bilo šta mnogo promenilo, ne verujem ja ni da će Adi kao iskusan igrač, ali mlad trener nešto tu pokušati da promeni puno. Jednostavno potreban je jedan šok potez da bi se ekipa malo razdrmala i dosta razgovora sa njima, jer tu sad više nema ni taktičke ni fizičke pripreme nego samo psihologija kako bi probali da se vrate na onaj nivo koji su imali u jesenjem delu, ali mislim da promena trenera neće ništa doneti - jasan je čovek koji ima 144 nastupa u crno-belom dresu.

Nakon meča sa Vojvodinom, Albert Nađ je rekao da je od početka cilj bio drugo mesto, Vermezović smatra da je u ovom trenutku to realno.

- S obzirom na trenutno stanje u našem fudbalu, mislim da je Zvezda u ovom trenutku i organizaciono i igrački jača od Partizana. U prvom delu su imali i obaveze u Ligi šampiona i možda se i njihov tadašnji trener nije najbolje snašao. Slažem se u potpunosti sa Adijem. Ja sam još i pre nekoliko godina rekao da smatram da dok je ovakva konstelacija snaga da Partizan neće biti prvak. Partizan treba da se sprema da kad Zvezda bude malo oslabila da preuzme primat - rekao je nekadašnji trener Budućnosti iz Podgorice.

Smatra da Partizanu nisu potrebna skupocena pojačanja.

- Mislim da pojačanja koja su dovedena da nisu opravdala ono zbog čega su dovedena, a to je borba za titulu. U ovom trenutku ne treba trošiti novac na skupa pojačanja, već treba forsirati decu iz škole. Da li će se igrati Liga Evrope ili Liga Konferencije to nije bitno i jedno i drugo predstavljaju izlog za mlade igrače gde mogu da ih prodaju. Treba naći balans i izaći iz ove krize. Treba napraviti jednu strategiju od četiri, pet godina, nekom deluje da je to puno, ali za pravljenje sistema u fudbalskom klubu je potreban jedan dug period. Jednostavno treba da se okrenemo sami sebi, da prestanemo da ratujemo saopštenjima, već da se okrenemo onome što je Partizanova tradicija, a to su deca iz škole. Ne u smislu prodaje, već forsiranja u prvom timu - zaključio je Vermezović.

Bonus video:

03:34

Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!

(Espreso/Kurir/Miodrag Igrutinović/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.